Gezond genieten van het leven

Nieuws 0 comments

Vandaag geef ik je tips hoe jij volop kan genieten van het leven, maar niet zomaar. In deze blogpost vertel ik je hoe jij gezond kan genieten van het leven. Er wordt vaak gezegd dat je niet ultiem kan genieten wanneer je alleen maar gezond bezig bent. Daar ben ik het helemaal niet mee eens. Wanneer je de juiste balans vindt, dan kan je meer dan gelukkig worden!

Tip #1: Maak een dagschema

Heb je wel eens nagedacht over een dagschema? Veel mensen vinden dit onzin, maar een dagschema kan jou ontzettend goed helpen om lekker fit en gezond de dag door te komen. Zorg ervoor dat je alles wat je op die dag moet doen opschrijft en plan dit op jouw manier in. Zijn er bepaalde dingen die je zo even 123 kan doen? Doe deze dingen dan zoveel mogelijk achter elkaar en het liefst zo vroeg mogelijk. Dit zorgt ervoor dat je snel veel taken kan afstrepen. Dit geef een goed geval. Hierdoor ben je meer gemotiveerd om andere dingen te doen. Daarnaast is het belangrijk dat je de taken afwisselt.

Tip #2: gezonde voeding

Gezonde voeding begint met veel variatie. Wanneer je varieert in je eetpatroon, dan zorgt het ervoor dat je van allerlei goede mineralen en vitamines binnenkrijgt. Indien je bepaalde etenswaren niet mag of het simpelweg niet lust, dan is het slim om multivitamine te nemen voor wat aanvulling. Uiteraard kun je ook nieuwe dingen uitproberen als je gezond wilt eten. Bekijk eens wat gezonde recepten waarmee je kan experimenteren. Gezonde voeding betekent trouwens niet alleen weinig eten!

Tip #3: Investeer veel in je hobby’s

Wanneer jij veel tijd investeert in dingen die je leuk vindt, dan gaat je lichaam zich daar goed bij voelen. Als jij je goed voelt, dan is het stressgehalte minder. Dat is weer gezonder voor bijvoorbeeld je bloedsomloop. Wanneer jij je goed voelt, zit je dus ook lekkerder in je vel. Hierdoor zal jij je ook een stuk fitter voelen. Dat is natuurlijk niet onbelangrijk.

Tip #4: beweeg en sport regelmatig

Er even lekker op uit, een wandeling door het bos of een leuke activiteit doen kan tevens goed helpen met het fit blijven. Zodra je beweegt gaat je stofwisseling werken. Je activeert hierbij je bloedsomloop waardoor je lichaam begint te werken en daardoor actiever wordt. Wanneer je de hele dag niets doet, niet in beweging komt, dan is het voor je lichaam niet nodig om iets te activeren. Hierdoor blijven je hersenen ‘lui’. Daarnaast is eens in de week intensief sporten ook erg goed. Dit zorgt er namelijk voor dat je hart even heel hard moet werken. Hierdoor moet je hart veel bloed pompen. Dit zorgt ervoor dat je hart in paraatheid blijft.

Author Beautifulness