Mijn ervaringen

Iedereen leidt natuurlijk zijn eigen leven, zijn eigen bezigheden en iedereen gaat door. Allemaal willen de wereld een stuk beter maken, maar maak je nu daadwerkelijk de wereld beter, of toch jezelf? Dit vind ik erg interessant om over na te denken. Als je ineens van plan bent om te gaan sporten, verbeter je jezelf. Maar ga jij bijvoorbeeld grondig, vanaf de bron afval scheiden? Dan verbeter jij jezelf, maar zorg je ook voor een beter milieu en een betere wereld. Ik zal jullie ook eens iets vertellen over mijn ervaring. Sporten, shoppen, afspraken met vriendinnen. Dit zijn allerlei dingen die ik heb gedaan in een tijd dat ik niet zo goed in mijn vel zat. Na het starten met sporten en het meer afspreken met vriendinnen voelde ik mij een stuk beter, waarmee ik mijn leven elke dag een stuk beter maak.

Van onzeker naar een sterke vrouw

Als ik voor mijzelf mag spreken heb ik in een best zware periode geleefd. De motivatie om iets te ondernemen was er niet. Altijd thuis, op de bank, of de hele dag op bed, zo kwam ik de dag door. Mijn ouders vroegen zich destijds af waarom ik zo was, maar het kwam er niet uit. Ik schaamde me tegenover andere mensen. Een simpel boodschapje doen bij de plaatselijke supermarkt was eigen al te veel gebruikt, niets was er wat mij gelukkig kon maken.

Op een gegeven moment moest er echt aan de bel getrokken worden, ik besefte dit nu zelf ook. Mijn vriendinnen vroegen mij wel vaker hoe het daadwerkelijk met mij ging. Altijd heb ik gezegd dat het wel goed ging. Tot ik op een punt kwam, en gewoon alles eruit moest. Ik was niet gelukkig, ik had geen perfect leven. Mijn vriendinnen konden mij erg goed opvangen en steunen in een moeilijke periode. Hieruit is een hele hechte vriendschap ontstaan. Met mijn vriendinnen heb ik al zoveel meegemaakt, dat onze band alleen maar sterker wordt.

Vriendschappen

Samen met mijn vriendinnen zijn we vaak leuke dingen gaan doen. Ik moest weer spraakzamer worden, en dit is gelukt. Langzamerhand kwam ik meer tot spreken en kon ik na een hele lange tijd weer lachen. Het geluk was terug, ik voelde me weer gelukkig. 

Ik heb heel erg geleerd dat het leven niet perfect hoeft te zijn. Door veel te veel van jezelf te eisen en door naar andere te kijken, maak je jezelf ongelukkig. Helaas is mij dit overkomen. Zelf ben ik er heel goed bovenop gekomen. Je moet jezelf de mogelijkheid kunnen bieden om je leven een stukje beter te maken, maar het is geen eis dat jouw leven perfect moet zijn. Hier heb ik erg veel van geleerd. Op het blog vind je leuke tips of middelen die jij kunt toepassen in jouw dagelijks leven!

Geïnteresseerd? Neem contact op met mij zodat we samen eens kunnen praten!